98218948
021-8948
باشگاه مشتریان سامانه معاملات
اگر پرسش بیپاسخی دربارهی موضوعاتی که در این صفحه مشاهده میفرمایید، در ذهن دارید، میتوانید روی موضوع مورد نظر کلیک کنید تا متداولترین پرسشهای مطرح شده را به همراه پاسخهای آنها مشاهده کنید. ممکن است پرسش شما نیز مشابه یکی از این پرسشهای متداول باشد.
نکته شماره 2: این اقدام صرفا برای اشخاص حقوقی است و اشخاص حقیقی نیازی به انجام این کار ندارند.
* چنانچه واحد صنعتی است «مجوز تولیدی بهینیاب» را انتخاب و شناسه کسب و کار درج کنید.
* چنانچه واحد صنفی است «مجوز تولیدی صنفی» را انتخاب و شماره صنفی درج کنید.
پس از انجام این مراحل، دکمه «استعلام و ثبت» انتخاب شود. سپس سمت چپ بالای صفحه از بخش «نقش تجاری» نقش جاری به نقش «تولیدکننده» تغییر داده شود.
* انتخاب «فروش به تاجر» در صورت فروش به فعال اقتصادی (شخصی که برای کار تولیدی یا تجاری خرید میکند نه مصرف شخصی)
* انتخاب «فروش به مصرف کننده» در صورت فروش مصرف کننده نهایی
* واحدهایی که صادرات انجام نمی دهند نیازی به انجام این مرحله ندارند. درخصوص واحدهایی که صادرات دارند:
* پس از کلیک بر روی دکمه «افزودن کالا» برای انتخاب کالا ابتدا «گروه کالا» سپس براساس کالای صادراتی «طبقه کالا» انتخاب شود. از لیست شناسه کالاهای نمایش داده شده، موارد مدنظر انتخاب شود و دکمه «ثبت و بعدی» انتخاب شود. (امکان انتخاب کالا به شکل مستقیم از طریق «انتخاب با شناسه کالا» نیز وجود دارد.
* پس از انتخاب کالا روی دکمه «ثبت» کلیک کنید. سپس در لیست اسناد که ردیف جدیدی به آن افزوده شده است روی دکمه «ثبت نهایی» کلیک کنید.
شماره تلفن مرکز پشتیبانی سامانه جامع تجارت: 02175492000
ساعات پاسخگویی: شنبه تا چهارشنبه ساعت 8 الی 16:30 و پنجشنبه ها ساعت 8 الی 14
در قسمت پایین صفحه اول سامانه جامع تجارت پیش از ورود، «بخش مستندات»، «مستندات عملیات تجارت داخلی» فایل های راهنمای تصویری وجود دارد.
بر اساس دستورالعمل اجرایی معاملات آتی، اتخاذ موقعیتهای تعهدی باز با محدودیتهایی روبرو است به این معنی که یک مشتری مجاز نیست بیش از حد معینی که توسط هیئت پذیرش تعیین میشود، موقعیت تعهدی اخذ کند. هماکنون سقف موقعیتهای تعهدی برای مشتریان حقیقی و حقوقی به شرح زیر است:
مشتریان حقیقی: مجازند در هر نماد معاملاتی (سررسید فعال) حداکثر ۱۰۰۰ موقعیت تعهدی خرید و موقعیت فروش دریافت کنند.
مشتری حقوقی: مجازند در هر نماد معاملاتی ۱۰۰۰ موقعیت دریافت کنند. این تعداد میتواند تا ۱۰ درصد موقعیتهای تعهدی باز کل بازار افزایش پیدا کند.
مدارک لازم برای اشخاص حقیقی:
پوشش ریسک به معنای اتخاذ موقعیتی در بازار است که هدف از آن حداقل نمودن یا از بین بردن ریسک ناشی از نوسانات و تغییرات قیمت است. در واقع سرمایهگذار میتواند با ورود به قرارداد آتی، دارایی خود را به قیمتی مشخص در آینده بفروشد. به این شکل، نوسانات بازار تاثیری بر قیمت دارایی خریداری شده نخواهد داشت و سرمایهگذار این دارایی را در زمان آینده با قیمتی مشخص به فروش خواهد رساند. فرض کنید کشاورزی قصد دارد برای سال آینده 80 کیلوگرم زعفران تولید کند. برای فروش محصول در زمان برداشت دو حالت وجود دارد؛ حالت اول اینکه کشاورز زعفران خود را پرورش داده و در زمان برداشت به هر قیمتی که محصول را از او خریدند به فروش برساند یا میتواند به قیمتی که در حال حاضر در نظر دارد، محصول خود را در آینده بفروشد. حالت دوم این امکان را به کشاورز میدهد تا قیمت فروش محصول خود را از حالا برای آینده تعیین کند. در نتیجه کشاورز میتواند با ورود به قرارداد آتی زعفران محصول خود را به قیمتی که میخواهد در آینده به فروش برساند و با این کار ریسک کاهش قیمت در زمان برداشت محصول را از بین ببرد.
در حال حاضر سه کالای زعفران، زیره سبز و پسته فندقی در آتی کالا معامله میشود
نکته: در حال حاضر بیشترین حجم مربوط به قراردادهای آتی زعفران نگین است.
ابزارهای مشتقه از جمله قراردادهای آتی، ابزاری هستند که قیمت و ارزش آنها از یک دارایی که اصطلاحا به آن «دارایی پایه» میگویند، مشتق میشود. معمولا در بورسهاي کالایی دنيا، داراييهاي مختلفي از جمله محصولات کشاورزي، انواع فلزات، انواع فراوردههاي نفتي و ساير محصولات به عنوان دارايي پايه قراردادهاي آتي مطرح میشوند.
قراردادهای آتی توافقی است بین دو طرف معامله برای خرید و فروش یک دارایی در زمان مشخص و قیمتی معین در محلی که از سوی سازمان بورس تعیین میشود. در واقع بورس دورههایی را در طول ماههای تحویل، معرفی و براساس قراردادهای آتی، زمان تحویل را مشخص و معیین میکند. هر یک از طرفین قرارداد حق دارند زمانی را در دوره تحویل برای تحویل کالا معیین کنند اما در قراردادهای آتی ماههای تحویل متفاوت در یک زمان معامله میشوند. نکته دیگر قراردادهای آتی، استاندارد و کیفیت مشخص کالای مورد مبادله است.